Pages


glitter-graphics.com

Tuesday, August 16, 2011

BISKUT SNOW ALMOND

SNOW ALMOND
Sumber :KAK HANA

Bahan-bahan

250g butter
90g gula halus - leh kurangkan

50g badam kisar @ serbuk badam
50g tepung ubi
25g coffeemate
25g nestum - kisar

1sk esen coffee
1 biji telur
tepung gandum secukupnya
Utk saduran

Chocolate masakan>>double boiler

Nestum @ breadcrumbs




Cara-cara

Pukul butter dan juga gula hingga kembang. Masukkan telur dan esen kopi dan pukul lagi hingga berkrim.

Masukkan badam kisar, tepung ubi, nestum dan coffeemate. Gaul menggunakan spatula.
Masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit. Uli sehingga tidak melekat di tangan atau boleh di terap.
Bentukkan ikut suka samada terap menggunakan cutter, bentuk kiub atau bulat2kan.
Bakar suhu 170-180 selama 15min atau hingga keperangan. Sejukkan atas redai.
Cairkan coklat masakan secara double boiler. Celupkan kukis tadi. Kemudian golek2kan ke dalam nestum@breadcrumbs. Jika buat bulat2 bleh masukkan ke dalam paper cup yg comel2.
Simpan dalam bekas kedap udara.

No comments:

Post a Comment