Tuesday, March 29, 2011
RESEPI ROTI ARAB BAHAN-BAHAN ( 10 ORG MAKAN ) • 2 SUDU BESAR MENTEGA • 2 SUDU BESAR MINYAK MASAK • 2 SUDU BESAR GULA • 300 ML AIR SUAM • 6 G YIS • 500G TPG GANDUM CARA-CARA 1. MENTEGA, MINYAK DAN GULA DIBANCUH DENGAN AIR SUAM 2. TEPUNG DI GAUL DENGAN YIS 3. KEMUDIAN CAMPUR SEMUA BAHAN DAN ULI HINGGA LICIN DAN KENTAL 4. PERAP SELAMA 1JAM DALAM BEG PLASTIK YANG TERTUTUP ATAU BEKAS YANG TERTUTUP 5. ULI SEMULA DAN BUAT BULAT2 DALAM 18 BIJI 6. CANAI NIPIS LEBIH KURANG 0.4 CM 7. PANASKAN MINYAK DAN GORENG SEBIJI2, TUNGGU HINGGA ROTI KEMBUNG DULU BARU TERBALIKKAN. 8. SEDAP DIMAKAN BERSAMA KARI AYAM DAN DAGING....KALAU SAMBAL TUMIS PUN SODAP!!!! Resepi ini diambil C&P dari blog http://norlilovescake.blogspot.com/ mintak izin ye puan norli..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment